ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή για το Ελληνικό

«Πράσινο φως» με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή για το Ελληνικό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για το Ελληνικό καθώς σήμερα στη Βουλή έγινε ένα ακόμα αποφασιστικής σημασίας βήμα για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών στην Lamda.

Συγκεκριμένα, με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε στην κύρωση της σύμβασης για τη μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων στον Μητροπολιτικό Πόλο του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό Α.Ε.

Πρόκειται για μια εξέλιξη κεφαλαιώδους σημασίας για τη χώρα, την οικονομία και την τοπική κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Έτσι, μετά και τη σημερινή εξέλιξη στη Βουλή, είναι πλέον θέμα λίγων εβδομάδων το εμβληματικό έργο του Ελληνικού να ξεκινήσει καθώς ο επενδυτής προβλέπεται να καταβάλει εντός του Ιουνίου, το ποσό που αναλογεί στην πρώτη δόση ώστε να αποκτήσει η Lamda τις μετοχές της Ελληνικό Α.Ε.

Το σχέδιο νόμου το οποίο σήμερα ψηφίστηκε από την Βουλή και το οποίο κατέθεσε το υπουργείο οικονομικών είναι το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα απαιτητικής και περίπλοκης διαδικασίας, την οποία η κυβέρνηση έφερε εις πέρας.