ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CDU: «Δεν πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη»

CDU: «Δεν πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη»

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Φόλκερ Κάουντερ , δήλωσε πως «δεν πρέπει να εξαναγκάσουμε την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη».

Ο κ. Κάουντερ διευκρινίζει ότι πιστεύει περισσότερο στην αλλαγή νοοτροπίας και προσθέτει ότι «μετά τον πρώτο θυμό, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά, όπως λχ να δημιουργήσουν λειτουργικό κτηματολόγιο και αποτελεσματική οικονομική διοίκηση».

Ο κ. Κάουντερ απορρίπτει και τις εισηγήσεις για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και λέει χαρακτηριστικά: «Δεν πιστεύω σε τέτοια πειράματα. Θα ήταν σαν να έκανε ο καθηγητής στο μάθημα της Χημείας ένα πείραμα, στο οποίο δεν θα ήξερε, αν θα ανατιναζόταν το μισό σχολείο στον αέρα. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Lehman Brothers: Εκ των υστέρων καταλαβαίνουμε ότι θα ήταν καλύτερα να μην είχε αφεθεί να χρεοκοπήσει».

Απαντώντας δε στο ερώτημα εάν πρέπει η Ελλάδα να σωθεί με κάθε τίμημα, ο πολιτικός της CDU αναφέρει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για την σταθεροποίηση του ευρώ, επισημαίνει ότι η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, ενώ διαχωρίζει την Ελλάδα ως αναμφισβήτητα δύσκολη περίπτωση.