ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΑΔ: Συμφωνία με CVC Capital για νέες επενδύσεις στην Μαρίνα Γουβιών

ΕΤΑΔ: Συμφωνία με CVC Capital για νέες επενδύσεις στην Μαρίνα Γουβιών
Μαρίνα Γουβιών

Συμφωνία παράτασης για 15 έτη της διάρκειας της σύμβασης εκμίσθωσης της Μαρίνας Γουβιών υπεγράφη μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Στέφανου  Βλαστού και του Γιάννη Κουτσοδόντη, εκπροσώπου της μισθώτριας εταιρείας ΜΑΡΙΝΑ ΓΟΥΒΙΩΝ, θυγατρικής της εταιρείας D MARINAS HELLAS, συμφερόντων της CVC Capital Partners.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μίας σημαντικής επένδυσης αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στην Μαρίνα Γουβιών, ύψους 6.540.000 ευρώ.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ο κ. Βλαστός δήλωσε:

«Με τη σημερινή μας συμφωνία με τη μισθώτρια εταιρεία της Μαρίνας Γουβιών καταφέραμε να επιλύσουμε μια εκκρεμότητα ετών και με διάλογο και εποικοδομητική συνεργασία να επικαιροποιήσουμε μία ήδη υφιστάμενη συμβατική σχέση με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που θέτει η αγορά σήμερα, να καθίσταται μακροπρόθεσμα βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής τόσο για την ΕΤΑΔ και το Ελληνικό Δημόσιο, όσο και για τον μισθωτή μας.

Η δέσμευση της CVC Capital Partners αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα στις ευκαιρίες που προσφέρονται στον τομέα των μαρινών. Παράλληλα, με την παράταση της διάρκειας της μεταξύ μας μισθωτικής σχέσης δημιουργούμε ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης για την Μαρίνα Γουβιών, που θα ενισχύσει περαιτέρω την τουριστική και οικονομική αναβάθμιση της Κέρκυρας, αλλά και της χώρας συνολικά».

Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της ΕΤΑΔ στόχος της Εταιρείας είναι, εκτός από την αξιοποίηση νέων ακινήτων, να συνεχίσει να αξιολογεί, να διαπραγματεύεται και να επικαιροποιεί όλες τις μισθώσεις του παρελθόντος, σύμφωνα με τις εξελίξεις του σήμερα, μετατρέποντάς τες σε συμφωνίες ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της D Marin, Oliver Dörschuck σχολίασε:

«Η Μαρίνα Γουβιών είναι μία σαφής απόδειξη του πώς η συνεργασία μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και του ελληνικού κράτους μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων.

Αναγνωρίζουμε τη μοναδική ομορφιά των ιστιοπλοϊκών περιοχών της Κέρκυρας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που επενδύουμε στη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου των τουριστικών λιμένων στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων