ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κουρεμένα» Ενοίκια: Τέλος χρόνου για την υποβολή δήλωσης από τους ιδιοκτήτες

«Κουρεμένα» Ενοίκια: Τέλος χρόνου για την υποβολή δήλωσης από τους ιδιοκτήτες

«Κουρεμένα» ενοίκια:  Τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να υποβάλλουν δήλωση COVID- Όσοι  ιδιοκτήτες δεν τις υποβάλουν θα πρέπει να επιστρέψουν την αποζημίωση Απριλίου, ενώ θα αποκλειστούν από τις πληρωμές Μαΐου. 

Λήγει σήμερα Τρίτη (15/06) η προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να υποβάλλουν τη δήλωση COVID Απριλίου για τα «κουρεμένα» ενοίκια (κατά 100% ή 40%) του Απριλίου.

Η υποβολή της δήλωσης είναι απαραίτητη ώστε:

  • Για να μην επιστραφούν στην ΑΑΔΕ οι αποζημιώσεις Απριλίου και
  • Για να μπορέσουν αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποζημιώσεις του Μάιου (που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων στα τέλος Ιουνίου) θα καθοριστούν με βάση τις δηλώσεις COVID για τον μήνα Απρίλιο 2021.

Για τον Ιούνιο το «κούρεμα» ενοικίων γίνεται με δυο ταχύτητες:

  • Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, τα γυμναστήρια και επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα απαλλάσσονται πλήρως (κούρεμα 100%) από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τον Ιουνίου.
  • Μειωμένο ενοίκιο κατά 40% θα πληρώσουν Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο, Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν αυτόν τον μήνα σε αναστολή εργασίας και μόνο για την για την κύρια κατοικία τους Τα εξαρτώμενα μέλη των εργαζομένων (σε αναστολή) για ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας για εμβόλιο Astrazeneca: Πάνω από 20 χώρες συστήνουν «κανονικά η β΄ δόση»-Το ίδιο κι εμείς