ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μέτρα στήριξης πυρόπληκτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων – Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Μέτρα για πυρόπληκτους infographic
Δέσμη μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών ανακοίνωσε η κυβέρνηση - Αναλυτικά όλα όσα ισχύουν, στο Infographic του Newsbomb.gr
Ζωή Κατσιγιάννη

Φωτιά – Όλες οι ειδήσεις: Δέσμη μέτρων στήριξης και ανακούφισης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Αναλυτικά όλα όσα ισχύουν, στο Infographic του Newsbomb.gr.

Με ένα πρόγραμμα που φτάνει στα 500 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση προχωράει σε παρεμβάσεις αποκατάστασης δασών, οικισμών και υποδομών στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η στεγαστική συνδρομή θα φτάνει ως και τις 150.000 ευρώ, ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για να καταβληθεί θα υπάρξουν άμεσες προκαταβολές. Το ποσό αυτών των προκαταβολών θα ξεκινάει από 20.000 ευρώ για τις κατοικίες, ενώ στις επιχειρήσεις από 14.000 ευρώ και στις αγροτικές εκτάσεις από 4.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις δεν θα καταβάλουν μη επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ θα υπάρξει και τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους.

Παράλληλα, θα δοθεί επιδότηση ενοικίου σε όσους έχουν ζημιές στις μόνιμες κατοικίες τους ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν και οι εργαζόμενοι των εν λόγω περιοχών. Επίσης, θα ισχύσουν αναστολές πληρωμών και πλειστηριασμών.

Το Newsbomb.gr συγκέντρωσε όλα τα νέα μέτρα και τα αναλύει με σχετικά παραδείγματα στο Infographic που ακολουθεί.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

METRA-PYROPLHKTOI.jpg
Τα μέτρα στήριξης πυρόπληκτων νοικοκυριών και επιχειρήσεωνΖωή Κατσιγιάννη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρωχημένο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών, η συγγνώμη και τα ερωτήματα για την πρόληψη

Ρoή Ειδήσεων