ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφτασαν στην Ελλάδα τα ελικόπτερα που παραχώρησε η Mytilineos στο Δημόσιο για κατάσβεση πυρκαγιών

Στην Ελλάδα τα ελικόπτερα που παραχώρησε η Mytilineos στο Ελληνικό Δημόσιο.
Έφτασαν στην Ελλάδα τα τέσσερα  πλήρως στελεχωμένα ελικόπτερα τύπου Bell 214 B1 της εταιρείας Erickson Incorporated, που παραχώρησε η Mytilineos στο Ελληνικό Δημόσιο.
Mytilineos

Έφτασαν στην Ελλάδα τα τέσσερα  πλήρως στελεχωμένα ελικόπτερα τύπου Bell 214 B1 της εταιρείας Erickson Incorporated, που παραχώρησε η Mytilineos στο Ελληνικό Δημόσιο για να συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας.

Από την πρώτη στιγμή που το μέγεθος της καταστροφής άρχισε να φαίνεται, η Mytilineos αποφάσισε άμεσα, να βοηθήσει με τον πιο πρόσφορο τρόπο. Σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η προσπάθεια ανεύρεσης και μεταφοράς πυροσβεστικών ελικοπτέρων, που είχε περισσότερη ανάγκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μετά από τιτάνιες προσπάθειες, ανευρέθηκαν στην Αυστραλία τα πιο κατάλληλα για την περίπτωση και υψηλότερης ποιότητας ελικόπτερα BELL 214 BI της αμερικάνικης εταιρείας Erickson Inc, πλήρως στελεχωμένα με ιπτάμενο προσωπικό και προσωπικό υποστήριξης που αποτελείται από περισσότερους από 20 πιλότους, μηχανικούς και μεταφραστές.

Τα ελικόπτερα αυτά, αφού εγκρίθηκαν σε επιχειρησιακό επίπεδο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παραδίδονται στο Ελληνικό Δημόσιο, για να συμβάλλουν δυναμικά στην κατάσβεση των ενεργών μετώπων στη χώρα.

Τα ελικόπτερα θα παραμείνουν στην Ελλάδα για 60 ημέρες από την ημερομηνία άφιξης τους, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων ή νέων πυρκαγιών.

Το κόστος διάθεσης των ελικοπτέρων ύψους 3,3 εκατ. ευρώ αναλήφθηκε πλήρως από την Mytilineos.