ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ : Εξετάζεται η δυνατότητα πληρωμής διπλής δόσης τον Οκτώβριο χωρίς προσαυξήσεις

Εξετάζεται η δυνατότητα πληρωμής διπλής δόσης του ΕΝΦΙΑ τον Οκτώβριο χωρίς προσαυξήσεις
Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να χορηγήσει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μαζί με τη δεύτερη δόση έως τις 29 Οκτωβρίου χωρίς την επιβολή προστίμων.
INTIME

Στις 10 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η υποβολή των εφετινών φορολογικών δηλώσεων και δύο εβδομάδες μετά αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να χορηγήσει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μαζί με τη δεύτερη δόση έως τις 29 Οκτωβρίου χωρίς την επιβολή προστίμων.

Η αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα συνδέεται με το γεγονός ότι στις 17 Σεπτεμβρίου χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν μαζεμένες τις δόσεις του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Εάν τελικά δοθεί η δυνατότητα διπλής δόσης για τον Οκτώβριο ο ΕΝΦΙΑ θα αποπληρωθεί σε πέντε και όχι σε έξι μηνιαίες δόσεις, για όσους κάνουν χρήση της επιλογής αυτής.

Κανονικά η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί πως η πάγια ρύθμιση προσφέρει έως 24 δόσεις για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, οι οποίες όμως είναι έντοκες, ενώ οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του ΕΝΦΙΑ με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις.