ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 46.866 δολάρια διαπραγματεύεται το Bitcoin

Στα 46.866 δολάρια διαπραγματεύεται το Bitcoin
Στα 46.866 δολάρια διαπραγματεύεται το Bitcoin
Pixabay

Στα 46.866 δολάρια διαπραγματεύεται σήμερα το Bitcoin, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Η άνοδος του Bitcoin από τα 29.500 δολάρια στις 20 Ιουλίου στα 48.000 δολάρια στις 14 Αυγούστου, έχει οδηγήσει πολλούς επενδυτές στην κατοχύρωση βραχυπροθέσμων κερδών .

Το Bitcoin έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών κοντά στα 65.000 δολάρια στα μέσα Απριλίου, καθώς η ευφορία της αγοράς κορυφώθηκε και το αμερικανικό ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων Coinbase κυκλοφόρησε στο χρηματιστήριο μέσω άμεσης εισαγωγής μετοχών.

Αλλά η τιμή του έπεσε τους επόμενους μήνες, καθώς η Κίνα κινήθηκε ενάντια στα ορυχεία κρυπτονομισμάτων και τα χρηματιστήρια και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο κινήθηκαν για να αυξήσουν τους περιορισμούς στην κίνηση κρυπτονομισμάτων, αποκλείοντας ο ένας μετά τον άλλο τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των αγορών περιουσιακών στοιχείων των 120 δισ. δολαρίων το μήνα, μια μορφή ακραίου νομισματικού μοχλού ανάκαμψης, που αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της επενδυτικής αφήγησης ότι το Βitcoin θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως αποτελεσματικός αντισταθμιστικός παράγοντας κατά του πληθωρισμού και της υποτίμησης του νομίσματος.

Αυτό οδήγησε τους μικρούς επενδυτές να ξεφορτωθούν γρήγορα τα κρυπτονομίσματά τους και τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές να είναι απρόθυμοι να εισέλθουν στην αγορά, εφόσον η τιμή ήταν ακόμα υψηλή.