ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιοχάνες Χαν: «Μακρύς ο δρόμος για την έξοδο από την ύφεση»

Γιοχάνες Χαν: «Μακρύς ο δρόμος για την έξοδο από την ύφεση»

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ελληνική οικονομία αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς για την έξοδό της Ελλάδας από το τούνελ της ύφεσης, σχολίασε ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύστασης του Ταμείου Εγγυήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το Ταμείο Εγγυήσεων για τις ΜΜΕ, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί σε λίγες εβδομάδες, θα αποτελείται από πόρους του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ, οι οποίοι με αντίστοιχη μόχλευση από την ΕΤΕπ 1:2 θα παρέχουν συνολική ρευστότητα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.

Επίσης ο κ. Χαν αναφέρθηκε με έμφαση στις επικείμενες εκλογές, ζητώντας αυτές να μην αποτελέσουν εμπόδιο στην υλοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που έχουν αποφασιστεί για την πορεία προς την ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά στο Ταμείο Εγγυήσεων για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόσο η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου όσο και ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλούταρχος Σακελλάρης, επισήμαναν τον στρατηγικό ρόλο που έχουν οι ελληνικές τράπεζες για την επιτυχία του Ταμείου.