ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Hamilton-Lazard δεν αμείβονται με 74 εκατ. ευρώ

ΥΠΟΙΚ: Hamilton-Lazard δεν αμείβονται με 74 εκατ. ευρώ

Ανακριβή χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών τα δημοσιεύματα βάσει των οποίων οι εταιρείες Lazard και Hamilton θα αμειφθούν με 74 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι αμοιβές των εν λόγω εταιριών, που έδωσαν συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ορίζονται με βάση τα όσα ορίζουν οι σχετικές διατάξεις.

«Συγκεκριμένα, η αμοιβή του χρηματοοικονομικού συμβούλου Lazard ορίζεται ως ποσοστό 0,015% επί της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που θα ανταλλαγούν, με ανώτατο ποσό τα 25 εκατ. ευρώ. Επιπλέον η αμοιβή του νομικού συμβούλου Gottlieb Stean & Hamilton έχει μέχρι σήμερα ανέλθει στα 6.519.130,85 ευρώ», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι τα 4 εκατ. ευρώ που θα δοθούν ως πρόσφατη αμοιβή, δεν αφορούν τις παραπάνω εταιρείες αλλά τους αντιπροσώπους ολοκλήρωσης συναλλαγής (closing agents) της συμφωνίας ανταλλαγής ομολόγων, όπως ορίζεται με το άρθρο 2 παρ. 3 του Νόμου, με τον οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή η Νέα Δανειακή Σύμβαση.

«Επομένως, το σύνολο των 74 εκατομμυρίων είναι απολύτως ανακριβές», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.