ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιέσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων μετά τον ανασχηματισμό

Πιέσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων μετά τον ανασχηματισμό

Εξελίξεις αναμένονται από τον Σεπτέμβριο όπου έπειτα από μία επιτυχημένη σεζόν στις εκδόσεις ομολόγων η Ελλάδα δίνει ραντεβού με τις αγορές από το φθινόπωρο

Νέες ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται στα ελληνικά ομόλογα μετά τον ανασχηματισμό.

Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 0,747% κινούμενο στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουλίου. Το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαμορφώνεται στις 116 μονάδες βάσης.

Εξελίξεις αναμένονται από τον Σεπτέμβριο όπου έπειτα από μία επιτυχημένη σεζόν στις εκδόσεις ομολόγων η Ελλάδα δίνει ραντεβού με τις αγορές από το φθινόπωρο.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή άντληση 1-2 δισ. ευρώ, όπου και ο ετήσιος προγραμματισμός ενδεχομένως να ανέλθει στα συνολικά 14-15 δισ. ευρώ.

Πάντως, το εκδοτικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης θα εξακολουθήσει να διευκολύνεται από την νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με αναλυτές τα αρνητικά επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το φθηνό χρήμα στην Ευρωζώνη θα διατηρηθούν έως και το 2025, με την ποσοτική χαλάρωση να συνεχίζεται.

Αναφορικά με τη βραχυπρόθεσμη περίοδο προβλέπει πως η ΕΚΤ θα διατηρήσει τον τρέχοντα ρυθμό αγορών ομολόγων έως και το φθινόπωρο ή τον Δεκέμβριο, και όταν πάρει τη σκυτάλη το tapering θα έρθει σταδιακά – και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Ανασχηματισμός 2021: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

Κηδεία Άκη Τσοχατζόπουλου: Συγγενείς, φίλοι αλλά και πρώην συνεργάτες είπαν το τελευταίο αντίο

Κορονοϊός: «Εκτοξεύτηκε» ο δείκτης θετικότητας – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»