ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον ΔΕΔΔΗΕ.
Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον ΔΕΔΔΗΕ. 
INTIME

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τα ενδιαφερόμενα σχήματα για την πώληση από τη ΔΕΗ του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι τη θυγατρική της ΔΕΗ αναμένεται να διεκδικήσουν τουλάχιστον τρεις υποψήφιοι, ενώ υψηλές προσδοκίες υπάρχουν και για το προσφερόμενο τίμημα.

Πληροφορίες φέρουν το αμερικανικό fund CVC Capital να δίνει το παρών στον διαγωνισμό καθώς και τα αυστραλιανά Macquarie και First Sentier, ενώ μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν και για την KKR.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΔΕΗ έχει θέσει ως ελάχιστο αποδεκτό τίμημα το 1,5 δισ. ευρώ, με δεδομένο ότι η λογιστική αξία της θυγατρικής της υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ρυθμιζόμενο ετήσιο έσοδο για την περίοδο 2021 - 2024 ξεκινά από τα 771 εκατ. ευρώ και φτάνει στα 798 εκατ. ευρώ το 2024.

Η εκτίμηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι σήμερα δεν πρόκειται να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, κάτι που προβλέπεται να γίνει αφότου ελεγχθούν πλήρως οι φάκελοι που θα κατατεθούν από τους υποψηφίους.

Αμέσως μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει την πώληση. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους η μερική αποκρατικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ να έχει ολοκληρωθεί.