ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 46.682 δολάρια η τιμή του Bitcoin

Στα 46.682 δολάρια η τιμή του Bitcoin
Στα 46.682 δολάρια η τιμή του Bitcoin
REUTERS

Σταθεροποιητικά κινείται η τιμή του Bitcoin την Πέμπτη , με τις χθεσινές ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ να μην αυξάνουν τη μεταβλητότητα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin κινείται στα 46.682 δολάρια με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά τη βίαιη πτώση του κρυπτονομίσματος από τα 53.000 δολάρια στα 43.000 δολάρια, προ 48ωρου.

Η πτώση αυτή αποδόθηκε στην κατοχύρωση κερδών, καθώς η τιμή του Bitcoin είχε αυξηθεί σχεδόν 75% από τα τέλη Ιουλίου, αλλά και στις ρευστοποιήσεις ανοικτών θέσεων με μόχλευση, λόγω margin calls .

Πάντως, στα θετικά για την αγορά συγκαταλέγεται το ότι η Ουκρανία ψήφισε κανόνες για την αγορά κρυπτονομισμάτων και υιοθέτησε νόμο που νομιμοποιεί το Bitcoin και ρυθμίζει την αγορά.

Σε αντίθεση με το Ελ Σαλβαδόρ, η Ουκρανία δεν διευκολύνει το λανσάρισμα του Bitcoin ως μορφή πληρωμών, ούτε το θέτει στην ίδια νομική θέση με το εθνικό νόμισμα.

Χθες ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σουηδίας παρομοίασε την αγορά και πώληση Bitcoins με τις ανταλλαγές γραμματοσήμων, θέτοντας ερωτηματικά για το κατά πόσο νομίσματα μπορούν να υπάρξουν χωρίς να στηρίζονται από μια κυβέρνηση. Η αξία τέτοιων μη κρατικών νομισμάτων «συνήθως καταρρέει αργά ή γρήγορα», είπε ο ίδιος σε συνέδριο στη Στοκχόλμη. «Σίγουρα μπορεί κανείς να γίνει πλούσιος κάνοντας συναλλαγές με bitcoins, αλλά είναι συγκρίσιμο με το να συναλλάσσεται σε γραμματόσημα», ανέφερε ακόμη ο ίδιος.