ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 48.432 δολάρια κινείται το Bitcoin

Στα 48.432 δολάρια κινείται το Bitcoin
Στα 48.432 δολάρια κινείται το Bitcoin
Pixabay

Ανοδικά κινείται σήμερα το Bitcoin,  εν μέσω αμφίσημων ειδήσεων και δηλώσεων για τις προοπτικές του.

Το κρυπτονόμισμα ενισχύεται σήμερα στα 48.432 δολάρια, λαμβάνοντας ώθηση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της AMC Entertainment Άνταμ Άρον, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη ότι τα AMC Theaters θα δέχονται το Bitcoin για διαδικτυακές πληρωμές εισιτηρίων , όπως και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum, το Litecoin και το Bitcoin Cash.

Χθες άλλωστε το κρυπτονόμισμα έλαβε ώθηση από τις δηλώσεις της Κάθι Γουντ, της CEO της Ark Invest, η οποία προέβλεψε άνοδο του Bitcoin στα 500.000 δολάρια ανά νόμισμα, εάν και εφόσον οι εταιρείες συνεχίσουν να διαφοροποιούν τους ισολογισμούς τους επενδύοντας σε Bitcoin, αλλά και εάν οι θεσμικοί επενδυτές επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα το 5% των κεφαλαίων που έχουν στη διάθεσή τους.

Πάντως, ο θρυλικός επενδυτής Ρέι Ντάλιο δεν έδειξε ανάλογο ενθουσιασμό. Χθες δήλωσε πως οι ρυθμιστικές αρχές ανά την υφήλιο θα στοχεύσουν το Bitcoin σε περίπτωση που το κρυπτονόμισμα αποδειχθεί πραγματικά πετυχημένο.

«Πιστεύω πως στο τέλος της ημέρας και αν αποδειχθεί πραγματικά πετυχημένο, θα προσπαθήσουν το "σκοτώσουν" και θα το πετύχουν επειδή έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα για να το καταφέρουν», ανέφερε ο Ντάλιο μιλώντας στο CNBC.

Η τοποθέτηση του μεγαλοεπενδυτή έρχεται σε μία χρονική στιγμή, που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένες αναφορικά με τυ Bitcoin και τις εύθραυστες ισορροπίες που προκαλούν οι συνεχείς διακυμάνσεις της ισοτιμίας του με το δολάριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.