ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείνει ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων η Νότιος Κορέα – Στενότερη εποπτεία

Κλείνει ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων η Νότιος Κορέα
Κλείνει ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων η Νότιος Κορέα
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Περισσότερα από 60 ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στη Νότια Κορέα θα πρέπει να ειδοποιήσουν ¨σήμερα Παρασκευή τους πελάτες τους πως θα προχωρήσουν σε μερική ή πλήρη διακοπή των συναλλαγών τους από τις 24 Σεπτεμβρίου, στη βάση ενός νέου κανονισμού που ισχύει στη χώρα.

Για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, τα ανταλλακτήρια πρέπει να εγγραφούν στη Μονάδα Χρηματοοικονομικής Νοημοσύνης της Νότιας Κορέας έως τις 24 Σεπτεμβρίου, παρέχοντας πιστοποιητικό ασφαλείας από την αρμόδια υπηρεσία ασφάλειας διαδικτύου. Πρέπει επίσης να συνεργαστούν με τράπεζες για να διασφαλίσουν πως οι πληρωμές που δέχονται είναι σύννομες και οι πελάτες τους πραγματικά πρόσωπα.

Όσοι δεν εγγραφούν στη Μονάδα Χρηματοοικονομικής Νοημοσύνης θα πρέπει να τερματίσουν τις υπηρεσίες τους μετά τις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι δεν έχουν εξασφαλίσει συνεργασίες με τράπεζες δεν θα μπορούν να διαπραγματεύονται στο εθνικό νόμισμα ( γουόν).

Σχεδόν 40 ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων πρόκειται να αναστείλουν όλες τις υπηρεσίες τους, ενώ άλλα 28 που δεν έχουν εξασφαλίσει συνεργασίες με τράπεζες θα τις περιορίσουν .

Παρά τη συγκεκριμένη κίνηση, που δείχνει πως οι ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως σφίγγουν το κλοιό της εποπτείας γύρο από τα κρυπτονομίσματα, σήμερα το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 47.883 δολάρια, ελάχιστα πιο χαμηλά σε σχέση με χθες.