ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

K. Ρέγκλινγκ: Η ενίσχυση του ESM θα καθησυχάσει τις αγορές

K. Ρέγκλινγκ: Η ενίσχυση του ESM θα καθησυχάσει τις αγορές

Η αύξηση των πόρων των μηχανισμών στήριξης της ευρωζώνης θα καθησυχάσει τις αγορές...

οι οποίες δεν πιστεύουν "ότι η κρίση έχει τελειώσει", εκτιμά ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο αυριανό τεύχος του γερμανικού περιοδικού Focus.

"Η πλειοψηφία των παραγόντων των χρηματαγορών δεν πιστεύει ότι η κρίση έχει τελειώσει και περιμένει νέες υποβαθμίσεις του αξιόχρεου των χωρών από τους οίκους αξιολόγησης", εξηγεί ο Ρέγκλινγκ.

"Περισσότερα χρήματα θα καθησύχαζαν ακόμα περισσότερο τις αγορές. Είτε αυτό είναι καλό ή κακό είναι ένα γεγονός: η ηρεμία θα αποκατασταθεί βάζοντας περισσότερα χρήματα στο τραπέζι", πρόσθεσε.

Το περιοδικό Der Spiegel, το οποίο κυκλοφορεί αύριο, είχε γράψει σε προηγούμενο τεύχος του επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, ότι η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να δέχεται ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM) εγκρίνοντας την ένωσή του με τον προηγούμενο μηχανισμό (ΕFSF).

Η Γερμανία, η οποία μέχρι σήμερα αντιδρούσε περισσότερο στην ενίσχυσή του, άνοιξε δειλά την πόρτα τις τελευταίες εβδομάδες στην ενδεχόμενη ένωση των δυο μηχανισμών, αλλά οι περισσότεροι βουλευτές της πλειοψηφίας ελπίζουν αυτό να είναι προσωρινό. Η Μπούντεσταγκ, θα αποφανθεί για το θέμα εάν αυτό προκύψει.

"Υπό την σχετικά τεταμένη παρούσα κατάσταση, είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η ανάγκη για επιπλέον πόρους. Ομως, είναι σημαντικό να δεχτούμε το γεγονός ότι οι αγορές μπορεί να έχουν διαφορεική γνώμη", τόνισε ο Ρέγκλινγκ.

Πηγή:newscode.gr