ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill
INTIME

Tο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε στην απόρριψη της αίτησης προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Greenhill Investments όσον αφορά στην ακύρωση αποφάσεων που ελήφθησαν στην Γενική Συνέλευση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ τον περασμένο Ιούνιο.

Το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων για τη συγκεκριμένη υπόθεση ακύρωσης των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης εκδικάστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ήταν αρνητική.

Υπενθυμίζεται πως κατά την Γενική Συνέλευση της 22ας Ιουνίου δεν επετράπη η συμμετοχή της Greenhill Investments και άρα η ψήφιση ή καταψήφιση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξη, καθώς κρίθηκε ότι στερούνταν των νομιμοποιητικών εγγράφων όσον αφορά στην κατοχή των δικαιωμάτων ψήφου 54.815.876 μετοχών, καθώς με βάση τα στοιχεία του Αποθετηρίου, αυτά παρέμεναν στην κατοχή της Aeolus Investors, η οποία είχε το ενέχυρο των παραπάνω μετοχών.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ η Γενική Συνέλευση του Ιουνίου ενέκρινε την παροχή εξουσιοδότησης στο Δ.Σ. τόσο για να αποφασίζει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου όσο και για να θεσπίζει πρόγραμμα διάθεσης μετοχών με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης για απόκτηση μετοχών (Stock Options).

Όπως ανέφεραν η Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θα συνεχίσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα την υλοποίηση των στόχων της, για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλους τους μετόχους και τους εργαζομένους. παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες του μετόχου Greenhill Investments για παρεμπόδιση του έργου της και δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων.

Σε ανακοίνωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για το θέμα αναφέρονται τα εξής:

Η Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, το αίτημα του μετόχου Greenhill Investments Limited ("GREENHILL”) κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ("Εταιρεία”) για την αναστολή της ισχύος των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, απορρίφθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Να σημειωθεί ότι στις 4 Αυγούστου 2021 είχε προηγηθεί η απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής για το ίδιο θέμα.

Επισημαίνεται ότι είναι η τέταρτη φορά που νομικές ενέργειες εναντίον αποφάσεων της Διοίκησης της Εταιρείας από τον συγκεκριμένο μέτοχο απορρίπτονται από Ελληνικά Δικαστήρια.