ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάκερ επιτέθηκαν στο Bitcoin.org

Χάκερ επιτέθηκαν στο Bitcoin.org
Χάκερ επιτέθηκαν στο Bitcoin.org
Bitcoin.org

Ανοδικά κινείται το Bitcoin  την Πέμπτη εν μέσω του κλίματος ευφορίας που προκάλεσαν οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ , η οποία κατέδειξε χθες πως  δεν θα προχωρήσει σε απότομες κινήσεις και θα περιορίζει σταδιακά την στήριξη που προσφέρει στην οικονομία.

Η τιμή του Bitcoin διαμορφώνεται σήμερα στα 43.894 δολάρια, 3,76% υψηλότερα σε σχέση με τις χθεσινές συναλλαγές.

Σήμερα έγινε γνωστό πως το Bitcoin.org, ο πρώτος ιστότοπος που σχετίζεται με το κρυπτονόμισμα έπεσε θύμα χάκερ. Ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, που ακούει στο ψευδώνυμο Cobra, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να ανακαλύψει πώς οι χάκερ ανέκτησαν τον έλεγχο της ιστοσελίδας. Ο Cobra πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να απαιτήσει χρόνο και πως ο ιστότοπος θα είναι εκτός λειτουργίας για κάποιο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επισκέπτες του ιστότοπου Bitcoin.org έλαβαν ένα αναδυόμενο μήνυμα που τους παρακινούσε να στείλουν χρήματα σε ένα πορτοφόλι Bitcoin (BTC/USD).

Σύμφωνα με το μήνυμα, η Bitcoin.org θα διπλασίαζε αυτά τα χρήματα πριν τα στείλει πίσω στον αρχικό αποστολέα, ως δώρο του Bitcoin Foundation και επιβράβευση της κοινότητά του, η οποία έχει υποστηρίξει το Bitcoin όλα αυτά τα χρόνια.