ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε νέο κλοιό πιέσεων το Bitcoin – Στα 41.780 δολάρια

Σε νέο κλοιό πιέσεων το Bitcoin
Σε νέο κλοιό πιέσεων το Bitcoin
Pixabay

Στα 41.780 δολάρια κινείται η τιμή του Bitcoin εν μέσω σημαντικών κλυδωνισμών που προκαλεί η απαγόρευση στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα που έχει επιβάλει η Κίνα.

Σημειώνεται πως χθες το Huobi, ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε το άνοιγμα νέων λογαριασμών για τους χρήστες της ηπειρωτικής Κίνας.

Σημειώνεται πως την παρελθούσα εβδομάδα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας κήρυξε παράνομες όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το Bitcoin, ενώ απαγόρευσε και τις υπηρεσίες που παρέχονται από το εξωτερικό σε χρήστες στην Κίνα.

Στη βάση αυτή η Huobi ανακοίνωσε πως θα κλείσει σταδιακά τους υπάρχοντες λογαριασμούς χρηστών της ηπειρωτικής Κίνας έως τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2021.

Εν τω μεταξύ, η Binance, ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, δήλωσε ότι οι εγγραφές λογαριασμών που χρησιμοποιούν κινεζικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων έχουν πλέον αποκλειστεί.

«Η Binance παίρνει πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης και δεσμεύεται να ακολουθεί τις απαιτήσεις των τοπικών ρυθμιστικών αρχών όπου κι αν δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε εκπρόσωπος της.