ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλά επίπεδα πέντε εβδομάδων το Bitcoin

Σε υψηλά επίπεδα πέντε εβδομάδων το Bitcoin
Σε υψηλά επίπεδα πέντε εβδομάδων το Bitcoin
Pixabay

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων διαμορφώνεται η τιμή του Bitcoin , κινούμενη στα επίπεδα των 49.400 δολαρίων, ενισχυμένο κατά 3,41% σε σχέση με χθες.

«Ανάσα» στους επενδυτές των κρυπτονομισμάτων παρείχαν οι διαβεβαιώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να ακολουθήσουν το κινεζικό μοντέλο καθολικής απαγόρευσης των crypto, αν και άφησε ανοιχτό παράθυρο για μεγαλύτερη εποπτεία της αγοράς.

Να σημειωθεί πως το Bitcoin σημειώνει σημαντικά κέρδη μια ημέρα μετά την πτώση των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Wall Street.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημείωσε χθες απώλειες 0,94% στις 34.003 μονάδες, με τον S&P 500 να κλείνει στο -1,30% και στις 4.300 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στις 14.255 μονάδες με απώλειες 2,14%.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται ισχυρές πιέσεις, καθώς η ταχεία αύξηση των αποδόσεων καθιστά τις μελλοντικές ταμειακές ροές τους λιγότερο ελκυστικές, κάνοντας τις μετοχές να φαίνονται υπερτιμημένες. Τα υψηλότερα επιτόκια εμποδίζουν επίσης την ικανότητα των εταιρειών τεχνολογίας να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους.

Βεβαίως στη χθεσινή πτώση συνέβαλε και η πτώση της μετοχής του Facebook, στον απόηχο όχι μόνο του παγκόσμιου black out στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και των αποκαλύψεων πρώην στελέχους ότι ο όμιλος (επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια των χρηστών του.