ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος Ένωσης Εστιατορίων στο Newsbomb.gr:«Εμείς θέλουμε να έχουμε όλο τον κόσμο στα μαγαζιά μας»

Η εστίαση βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εστίαση λόγω της απαγόρευσης των ανεμβολίαστων πελατών στα μαγαζιά μίλησε στο Newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής κ. Γιάννης Δαβερώνης. Ο πρόεδρος τόνισε πως «Εμείς θέλουμε να έχουμε όλο τον κόσμο στα μαγαζιά μας».  

Η εστίαση βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση καθώς ενώ άνοιξαν τα μαγαζιά μόνο το 60% μπορεί να τα επισκεφτεί καθώς οι ανεμβολίαστοι «τρώνε» πόρτα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής κ. Γιάννης Δαβερώνης

«Εμείς θέλουμε να έχουμε όλο τον κόσμο στα μαγαζιά μας» τόνισε ο πρόεδρος. «Θα μπορούσαν τα μαγαζιά να λειτουργήσουν με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά να είχαμε όλο τον κόσμο στα καταστήματά μας» υποστήριξε ο κ. Δαβερώνης.

«Τα προβλήματα είναι μπροστά μας»

«Η εστίαση έχει βάλει μεγάλη πλάτη όλους αυτούς τους μήνες» τόνισε ο πρόεδρος της εστίασης. Η υγεία είναι πάνω από όλα είπε ο κ. Δαβερώνης ωστόσο και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων είναι ένα θέμα που προβληματίζει έντονα τους επιχειρηματίες της εστίασης.

«Το καλοκαίρι δουλέψαμε κυρίως με τους εξωτερικούς χώρους αλλά μέσα σε 19 μήνες που είμασταν κλειστοί και δουλέψαμε τους δύο δεν μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με το πρόεδρο εστιατορίων θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση έτσι ώστε όλος ο κόσμος να μπορεί να βγαίνει έξω και να επισκέπτεται τα καταστήματα της εστίασης.

Ερωτηθείς για το αν τα τεστ (self ή rapid) θα βοηθούσαν να βρεθεί η χρυσή τομή απάντησε: «ένας επιχειρηματίας που ανοίγει μία επιχείρηση έχει να κάνει με όλο τον κόσμο. Είτε εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος» ξεκαθάρισε. «Τα τεστ σίγουρα είναι μία λύση και για εμάς αλλά και για τους ανεμβολίαστους πολίτες» ανέφερε.

Η πρότασή του προέδρου εστιατορίων είναι «να επιτραπεί και στους εσωτερικούς χώρους να λειτουργήσουν τα καταστήματα με όλο τον κόσμο και όχι μόνο με τους εμβολιασμένους με ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο» τόνισε.

Αυτό που τόνισε είναι πως κάνουν μεγάλη προσπάθεια οι επιχειρηματίες να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους «ζωντανές» αλλά και μην απολύσουν τους εργαζομένους τους.

Σύμφωνα με τον κ. Δαβερώνη τα προβλήματα από την λιγότερη πελατεία είναι μπροστά «εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε κανονικά όλες τις εισφορές και τους φόρους αλλά δουλεύουμε με λιγότερο κέρδος λόγω της μείωσης της πελατείας μας».

Υπάρχει η οδηγία και οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση ότι πρέπει να λειτουργούν οι επιχειρήσεις με το καθεστώς των ελέγχων. Όπως είπε ο κ. Δαβερώνης «αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος για την επιχείρηση καθώς ένας υπάλληλος θα είναι στο πόστο του για τους ελέγχους, να κοιτάζει πιστοποιητικά και ταυτότητες».

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ήταν με θετικό πρόσημο στην εστίαση «εμείς δουλέψαμε και έπρεπε να δουλέψουμε. Αυτοί οι 2 μήνες μας έδωσαν μια δυναμική αλλά δεν φτάνει καθώς είναι μεγάλο το διάστημα που έχουμε περάσει με δυσκολίες καθώς έχουν συσσωρευτεί οικονομικές υποχρεώσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εφιαλτικές εικόνες από το... μέλλον: Πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς (pics-vid)

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Στερέωνε το κινητό σε έπιπλο και βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς των ανιψιών του