ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζεστό σπίτι από τα πρώτα κρύα: «Μυστικά» που θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση

Ζεστό σπίτι από τα πρώτα κρύα: «Μυστικά» που θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση

Τα πρώτα κρύα έχουν ξεκινήσει και ο οικογενειακός προγραμματισμός περιλαμβάνει ήδη και το απαραίτητο «κονδύλι» για τη θέρμανση.

Ένα σπίτι με ζεστό περιβάλλον, είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να μπορούμε να αισθανόμαστε ασφάλεια, ζεστασιά και ηρεμία, να μπορούμε να χαλαρώσουμε με την οικογένειά μας χωρίς να ανησυχούμε για οτιδήποτε – τουλάχιστον για μερικές ώρες.

Εάν αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιος είναι ο τρόπος να κρατήσουμε ζεστό το σπίτι μας, χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε το χέρι μας πολύ βαθιά στην τσέπη, τότε τα παρακάτω «μυστικά» θα μας κάνουν να… αγαπήσουμε τον χειμώνα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή!

Πως μπορούμε λοιπόν να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό, χωρίς να ανάψουμε κλιματιστικό, καλοριφέρ ή σόμπες;

Γεμίζουμε το σπίτι μας με χαλιά

Τα χαλιά ζεσταίνουν και ομορφαίνουν το σπίτι μας, τους χειμερινούς μήνες. Είναι ένα από τα βασικά αξεσουάρ για τη σωστή και στιλάτη διακόσμηση του σπιτιού μας. Ακόμη και εάν έχουμε ήδη ένα σχετικά λεπτό χαλί ή μια μοκέτα στο σαλόνι μας, καλό είναι να δοκιμάσουμε να τοποθετήσουμε από πάνω ένα μικρότερο χαλί, δημιουργώντας μία νέα τάση στον χώρο μας. Φυσικά, πέρα από το «κομμάτι» της μόδας, η συγκεκριμένη διακοσμητική «πινελιά», δημιουργεί έναν ιδανικό τρόπο για να «εγκλωβιστεί» η ήδη υπάρχουσα θερμότητα εντός του σπιτιού.

Ανοίγουμε τις κουρτίνες

Ένα από τα πρώτα «μυστικά» που είναι καλό να έχουμε κατά νου, εάν αναζητάμε τη χαμένη ζέστη του σπιτιού μας, «κρύβεται» στις κουρτίνες. Όταν έχει λιακάδα, ακόμη κι αν έξω έχει πολύ κρύο, είναι καλό να τραβάμε τις κουρτίνες μας, ούτως ώστε οι ζεστές ακτίνες του ήλιου να μπαίνουν μέσα στο σπίτι και να ανεβάζουν τα επίπεδα θερμοκρασίας. Με την ίδια λογική, όταν «πέσει» ο ήλιος είναι σημαντικό να κλείνουμε τις κουρτίνες του σπιτιού, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο τη ζεστασιά του.

Τοποθετούμε μαξιλάρες στο σπίτι

Τα μεγάλα μαξιλάρια που προορίζονται για το δάπεδο, μπορούν όχι μόνο να λειτουργήσουν ως εναλλακτικές για καρέκλες και καναπέδες, αλλά προσφέρουν και μία αίσθηση χαλαρότητας και ζεστασιάς. Αυτόν τον χειμώνα, ας διαλέξουμε μαξιλάρες με ζεστά και έντονα χρώματα και ας οργανώσουμε τις πιο cozy βραδιές που είχαμε ονειρευτεί παρέα με φίλους.

Απομονώνουμε τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούμε

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα δωμάτιο «out of service» που λέμε, μπορεί να διαταράξει τη θερμοκρασία ολόκληρου του σπιτιού. Ο καλύτερος τρόπος να ανατραπεί αυτή η συνθήκη, είναι να κλείσουμε τις πόρτες στα δωμάτια που δε χρησιμοποιούμε, έτσι ώστε η θερμότητα να παραμείνει στο δωμάτιο που βρισκόμαστε. Ειδικά εάν υπάρχουν χώροι που δεν χρησιμοποιούμε καθόλου, είναι σκόπιμο να τους απομονώσουμε, περιορίζοντας τη θερμότητα στα δωμάτια που καθόμαστε εμείς και η οικογένειά μας.

Είναι γνωστό ότι τον χειμώνα η διάθεση για βόλτες μειώνεται δραστικά και το σπίτι μας γίνεται ο αγαπημένος μας «χειμερινός προορισμός». Ποιος άλλωστε δεν λατρεύει μία βραδιά χαλάρωσης στο σπίτι, παρέα με την αγαπημένη του σειρά στην τηλεόραση; Αυτόν τον χειμώνα λοιπόν, ας φροντίσουμε να δημιουργήσουμε την πιο ιδανική ατμόσφαιρα που θα μας προσφέρει τη χαλάρωση και την ηρεμία που έχουμε ανάγκη, μετά από μία δύσκολη και απαιτητική ημέρα στη δουλειά.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στη θέρμανση