ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ» 2021: Τι καλύπτει το πρόγραμμα του νέου κύκλου και ποιους αφορά

Πρόγραμμα Εξοικονομώ αυτονομώ
Το ύψος των επιδοτήσεων και ο προγραμματισμός για το άνοιγμα της πλατφόρμας
Pixabay

Στο τέλος Οκτωβρίου – αρχή Νοεμβρίου δρομολογείται η έναρξη υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», από ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές ακινήτων που επιθυμούν την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Η διαδικασία αιτήσεων αναμένεται να διαρκέσει ένα μήνα και προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στο νέο πρόγραμμα, είναι να διαθέτει ενεργειακό πιστοποιητικό Η έως Γ και ηλεκτρονική ταυτότητα του κτηρίου.

Το πρόγραμμα αφορά σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα, ενώ σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, αλλά και όσοι έχουν δωρεάν παραχώρηση.

Η επιδότηση κυμαίνεται από 40 έως 75%, ενώ προβλέπεται και μπόνους 10% για τις πολυκατοικίες, σύμφωνα με το Mega. Αυτή καλύπτει αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα ψύξης – θέρμανσης, ηλιακό θερμοσίφωνα, αναβάθμιση φωτισμού, και συσκευές διαχείρισης ενέργειας.

Το ατομικό εισόδημα πρέπει να είναι έως 50.000 ευρώ, και 60.000 ευρώ το οικογενειακό, ενώ η ανώτατη δαπάνη είναι για έως 180 τ.μ. (28.000 ευρώ).

Τα κριτήρια επιλογής είναι: Εξοικονόμηση ενέργειας (50%), εισόδημα (14%), μονογονεϊκές 7%, πολύτεκνοι – ΑΜΕΑ (7%), περιοχή (7%) κτλ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Η αντίδραση του πιλότου για τη βάφτιση της μικρής Λυδίας

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: «Σκανάρουν» τις συσκευές της μητέρας οι Αρχές

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)