ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες αεροπορικές εταιρείες επαναφέρουν τα «πέναλτι» στους επιβάτες που αλλάζουν κράτηση

Ποιες αεροπορικές εταιρείες επαναφέρουν τα «πέναλτι» στους επιβάτες που αλλάζουν κράτηση
EPA

Αν και ο κίνδυνος αναβολής ή ακύρωσης των ταξιδιωτικών πλάνων των επιβατών για λόγους ανωτέρας βίας σχετικούς με την πανδημία είναι σαφώς αυξημένος, ωστόσο οι αεροπορικές εταιρείες, αλλά και ολόκληρος ο κλάδος των μεταφορών, σταματούν τις επιστροφές ναύλων.  

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, όπως η κορυφαία γερμανική και από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές Lufthansa ή η ισπανική Vueling, έχουν ήδη από το καλοκαίρι επαναφέρει τα «πέναλτι» στους επιβάτες που αλλάζουν κράτηση.

Η Vueling έχει υιοθετήσει για τις οικονομικές θέσεις της (Basic) την επιλογή «Flex pack» που επιτρέπει σε κάποιον να αλλάξει την πτήση του, αλλά μόνο μία φορά. Αλλαγές ή και ακυρώσεις στις ακριβότερες θέσεις γίνονται ευκολότερα. Αλλά ναύλα πλέον δεν επιστρέφονται.

Για την easyJet η «περίοδος επιείκειας» σε όσους αλλάζουν ή ακυρώνουν κρατήσεις θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Την επόμενη χρονιά η εταιρεία θα επαναφέρει τα «πέναλτι» που εφάρμοζε πριν από την πανδημία.

Υπό το πρίσμα αυτό η Air France αποτελεί εξαίρεση. Ο εθνικός αερομεταφορέας της Γαλλίας θα έχει πτήσεις τις οποίες μπορείς να αλλάξεις και να ανταλλάξεις, αλλά κυρίως πτήσεις για τις οποίες μπορείς να αποζημιωθείς έως τις 31 του προσεχούς Μαρτίου. Η μόνη αλλαγή που μελετά για την επόμενη χρονιά η Air France είναι σε περίπτωση ακύρωσης μιας κράτησης να μην επιστρέφει τα ναύλα αλλά να πιστώνει στον επιβάτη για να κάνει ένα άλλο ταξίδι αργότερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Αττική; Τέσσερις σεισμολόγοι απαντούν στο Newsbomb.gr

Καιρός – Αρναούτογλου: Μεγάλο καιρικό σασπένς από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά

Τάσος Ξιαρχό: Συνάντησε την κοπέλα στην οποία έκανε bullying - Η κοινή φωτογραφία και το σχόλιο