ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από τα 66.000 δολάρια ανήλθε το Bitcoin

Πάνω από τα 66.000 δολάρια ανήλθε το Bitcoin
Πάνω από τα 66.000 δολάρια ανήλθε το Bitcoin
Unsplash

Πάνω από τα  66.000 δολάρια ανήλθε το Bitcoin στις συναλλαγές της Δευτέρας. Το Bitcoin έχει ενισχυθεί κατά περίπου 20% τον τελευταίο μήνα και η τιμή του από την αρχή του έτους έχει εκτιναχθεί κατά 125%.

Η επανεμφάνιση των ανησυχιών για τον πληθωρισμό φαίνεται να έχει ανανεώσει το ενδιαφέρον για τη χρήση του Βitcoin. Κατά κάποιους αναλυτές η γοητεία του Bitcoin ως μέσω αντιστάθμισης του πληθωρισμού ενισχύθηκε ίσως από την αποτυχία του χρυσού να ανταποκριθεί τις τελευταίες εβδομάδες στις αυξημένες ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το Ether, έφτασε τα 4.737 δολάρια το βράδυ της Κυριακής, ενώ σήμερα ενισχύεται 2,4% στα 4.741 δολάρια.

Το ανοδικό μομέντουμ για το Ether διατηρείται από τα τέλη Οκτώβρη, όπου μια έκθεση της Finder.com προέβλεψε ότι η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει τα 5.100 δολάρια έως το τέλος του έτους, με βάση δημοσκόπηση σε αναλυτές, ενώ έως το 2030 μπορεί να έχει φτάσει τα 50.000 δολάρια.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Business Insider, αρκετοί ειδικοί εκτιμούν ότι το Ether θα ξεπεράσει το bitcoin ως το Νο.1 κρυπτονόμισμα γύρω στα μέσα του 2022. Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση του εξακολουθεί να είναι περίπου το μισό εκείνης του Bitcoin, στα 554,5 δισ. δολάρια και 1,226 τρισ. δολάρια αντίστοιχα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Αττική; Τέσσερις σεισμολόγοι απαντούν στο Newsbomb.gr

Καιρός – Αρναούτογλου: Μεγάλο καιρικό σασπένς από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά

Τάσος Ξιαρχό: Συνάντησε την κοπέλα στην οποία έκανε bullying - Η κοινή φωτογραφία και το σχόλιο