ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το Bitcoin - Ανήλθε στα 68.990 δολάρια

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το Bitcoin
Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το Bitcoin
Pixabay

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το Bitcoin, ανερχόμενο στα 68.990 δολάρια εν μέσω αυξημένων τοποθετήσεων των επενδυτών σε όλο το εύρος της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.  

Ήδη η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin έχει ξεπεράσει το 1,29 τρισ. δολάρια, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπερνά τα 3 τρισ. δολάρια.

Από τον Οκτώβριο, το Bitcoin και ο Ether έχουν εκτιναχθεί σχεδόν κατά 33% το καθένα καθώς οι επενδυτές συρρέουν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θεωρούνται ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού.

Να σημειωθεί πως οι 10.000 μεγαλύτεροι επενδυτές σε Bitcoin κατέχουν το 1/3 των κρυπτονομισμάτων σε κυκλοφορία, σύμφωνα με το National Bureau of Economic Research (ΝΒΕR).

Είναι αρκετά δύσκολο να υπολογίσει κανείς ποιός κατέχει μεγάλο μερίδιο Bitcoin αφού οι μεγαλύτερες εξορυκτικές είναι εταιρείες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα ανώνυμων επενδυτών.

Παρ’ όλα αυτά, χρησιμοποιώντας δειγματοληπτικό έλεγχο που διαφοροποιεί τις εξορύξεις ιδιωτών και μεσαζόντων, το NBER αναφέρει πως οι μεσάζοντες κατείχαν 5,5 εκατομμύρια Bitcoin το 2020 ενώ οι ιδιώτες κατείχαν 8,5 εκατ. Επιπροσθέτως, οι 1.000 μεγαλύτεροι επενδυτές κατείχαν 3 εκατομμύρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.