ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης
Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης
INTIME

Ανοίγει τις επόμενες ώρες η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή των αιτήσεων από τα νοικοκυριά που δικαιούνται φέτος το επίδομα θέρμανσης, ενώ η πρώτη πληρωμή της ενίσχυσης θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου.

Η κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια καθώς και τις λεπτομέρειες για την καταβολή του αυξημένου έως και 68% επιδόματος θέρμανσης υπεγράφη την Παρασκευή και δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η έκδοση της ΚΥΑ ανοίγει τον δρόμο για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, η οποία θα «σηκώσει το βάρος» της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ύψους 168 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, στις 10 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι περίπου δικαιούχοι οι οποίοι είχαν λάβει και πέρυσι το επίδομα θέρμανσης. Τα συγκεκριμένα νοικοκυριά θα εισπράξουν ως προκαταβολή το ποσό που τους καταβλήθηκε για τη χειμερινή σεζόν 2020-2021.

Στις 30 Δεκεμβρίου θα λάβουν το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος που δικαιούνται μετά και την υποβολή των τιμολογίων. Στο τέλος Δεκεμβρίου θα πληρωθούν και οι νέοι δικαιούχοι, τα νοικοκυριά δηλαδή που θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω της αύξησης των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Το εφετινό επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ και τα ποσά είναι αυξημένα κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, 49% για τις οικογένειες με ένα παιδί, 59% για όσους έχουν δύο παιδιά και 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά. Χορηγείται για αγορές πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή άλλων καυσίμων θέρμανσης από τους δικαιούχους, καθώς και για αγορές καυσόξυλων ή πέλετ από δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα σε ορεινές περιοχές με πληθυσμό μέχρι 3.500 κατοίκους.