ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην περιοχή των 65.000 δολαρίων το Bitcoin

«Μάχη» να κρατηθεί πάνω από τα 66.000 δολάρια δίνει το Bitcoin 
«Μάχη» να κρατηθεί πάνω από τα 66.000 δολάρια δίνει το Bitcoin 
Pixabay

«Μάχη» να κρατηθεί πάνω από τα 66.000 δολάρια δίνει το Bitcoin μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να απορρίψει μια πρόταση για ένα Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο (ETF) που θα κατείχε απευθείας Bitcoin.

Σε μια ευρέως αναμενόμενη κίνηση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έδωσε έγκριση στην VanEck για το αμοιβαίο κεφάλαιο της σε Bitcoin για διαπραγμάτευση στην Cboe Global Markets Inc., σηματοδοτώντας την πρώτη απόφαση για το θέμα από την έναρξη των αρχικών ETF συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης σε Bitcoin.

Η ρυθμιστική αρχή επανέλαβε την ανησυχία της ότι η βάση ενός προϊόντος στην τιμή spot του Bitcoin θα μπορούσε να παραβιάζει τους κανόνες περί τίτλων επειδή η αγορά είναι πολύ επιρρεπής σε κατάχρηση.

«Η Επιτροπή απαιτεί συνεχώς από το χρηματιστήριο να έχει μια ολοκληρωμένη συμφωνία ανταλλαγής-επιτήρησης με μια ρυθμιζόμενη αγορά σημαντικού μεγέθους που σχετίζεται με το Bitcoin ή να αποδεικνύει ότι επαρκούν άλλα μέσα για την αποτροπή δόλιων πράξεων και πρακτικών χειραγώγησης», ανέφερε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. «Η πρόταση δεν έχει εκπληρώσει αυτήν την απαίτηση», προσέθεσε.