ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Αδυναμία υπέρβασης του μέσου όρου 50 ημερών

Αδυναμία προσέγγισης των 60.000 δολαρίων δείχνει το Bitcoin
Αδυναμία προσέγγισης των 60.000 δολαρίων δείχνει το Bitcoin
Pixabay

Αδυναμία προσέγγισης των 60.000 δολαρίων δείχνει το Bitcoin, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στη διεθνή οικονομία.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 56.439 δολάρια, σημειώνοντάς πτώση 2% από τα επίπεδα των 58.890 δολαρίων που ήταν χθες. Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin βρίσκεται στο 1,07 τρισ. δολάρια, χαμηλότερα σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν αρνητικό το ότι το Bitcoin παραμένει κάτω από τον μέσο όρο των 50 ημερών (επί του παρόντος τα 60.000 δολάρια) , επίπεδα που λειτουργούν ως αντίσταση τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι η αστάθεια των κρυπτονομισμάτων θα συνεχιστεί και πως η αγορά δεν προσφέρεται για μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις.

Χαρακτηριστικό πάντως της συμπεριφοράς του Bitcoin είναι πως ο όγκος συναλλαγών διαρκώς αυξάνεται. Από τις αρχές του 2021, ο όγκος των συναλλαγών στο δίκτυο του πρώτου κρυπτονομίσματος έχει ξεπεράσει τον όγκο των πληρωμών μέσω του συστήματος PayPal.

Σύμφωνα με στοιχεία της BlockData συναλλαγές ύψους 489 δισ. δολαρίων πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο Bitcoin το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ποσό το οποίο είναι σημαντικά υψηλότερο από τον όγκο του συστήματος πληρωμών PayPal ύψους 302 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:

GNTM: Ράκος η Όλγα – Το «Σ’ αγαπώ» και τα φιλιά στο στόμα με τον Στυλιανό (videos)

Αρπαγή 30χρονης: Το γκρι αυτοκίνητο και τα αλβανικά – Η κατάθεση του θύματος

Σέρρες: «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, με αποδέχονται» απαντά ο ιερέας με τις ημίγυμνες φωτογραφίες

Ρoή Ειδήσεων