ΤΑΙΠΕΔ: Δεσμευτικές προσφορές για Αλεξανδρούπολη και Καβάλα

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαγωνισμοί του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας. 
ΤΑΙΠΕΔ: Δεσμευτικές προσφορές για Αλεξανδρούπολη και Καβάλα
2'

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ επιταχύνει τις εξελίξεις για την παραχώρηση των δύο λιμανιών και απέστειλε ήδη στους συμμετέχοντες επενδυτές και στα δύο λιμάνια επιστολές με τις οποίες τους ενημερώνει επισήμως για την ημερομηνία που καλούνται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει το 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ενώ παραχωρεί το δικαίωμα χρήσης σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β΄ του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ΑΕ. Για την Αλεξανδρούπολη οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές στις 21 Απριλίου 2022, ενώ για το λιμάνι της Καβάλας στις 9 Φεβρουαρίου 2022.

Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, κυρίως από αμερικανικά κεφάλαια. Οι ενδιαφερόμενοι που πέρασαν στη β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ ΑΕ) είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά): 1) QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT 2) Κοινοπραξία CAMERON SA - GOLDAIR CARGO AE - BOLLORE AFRICA LOGISTICS 3) Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS - EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 4) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ.

Για τον διαγωνισμό της υποπαραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β΄ του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ΑΕ (ΟΛΚ ΑΕ), το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ προεπέλεξε τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά): 1) QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT 2) Ενωση Εταιρειών IMERYS GREECE SA, GOLDAIR CARGO AE & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ABEE 3) Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS KAVALA, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 4) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή