ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής Mexico ανακοίνωσε η Eurobank

Την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής Mexico ανακοίνωσε η Eurobank

Την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής Mexico ανακοίνωσε η Eurobank Holdings. Ειδικότερα, πρόκειται για την ολοκλήρωση της πώλησης του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης σειράς κατάταξης και 95% των ομολογιών χαμηλής σειράς κατάταξης που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της τιτλοποίησης ενός μεικτού χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων ύψους 5,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της από 11ης Οκτωβρίου 2021 σχετικής ανακοίνωσης, η Eurobank Holdings («Eurobank»), ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της πλήρωσης όλων των προϋποθέσεων και λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων, ολοκλήρωσε:

  1. την πώληση του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης σειράς κατάταξης (mezzanine notes) και 95% των ομολογιών χαμηλής σειράς κατάταξης (junior notes) που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της τιτλοποίησης ενός μεικτού χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων (NPE) ονομαστικής αξίας ύψους €5,2 δισ. (€3,2 δισ. λογιστική αξία) (“ η Τιτλοποίηση Mexico”) και,
  2. την σύμβαση διαχείρισης του χαρτοφυλακίου αυτού στην doValue Group.

H συναλλαγή δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στα συνολικά εποπτικά κεφάλαια της Eurobank και λόγω της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ο δείκτης NPE της Eurobank αναμένεται να διαμορφωθεί στο 7,3% στο τέλος του έτους.

  • Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη Eurobank: Alantra Corporate Portfolio Advisors International Limited.
  • Νομικοί Σύμβουλοι για τη Eurobank: Allen & Overy LLP και Δικηγορική Εταιρεία Καρατζά και Συνεργάτες.