ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πρώτο ένσημο»: Από την 1η Ιανουαρίου ανοίγει το πρόγραμμα των 50.000 θέσεων εργασίας

«Πρώτο ένσημο»: Από την 1η Ιανουαρίου ανοίγει το πρόγραμμα των 50.000 θέσεων εργασίας
Χιλιάδες νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας από 1/1/22
Pixabay

Από την 1η Ιανουαρίου 2022 «ανοίγει» το πρόγραμμα των νέων 50.000 θέσεων εργασίας καθώς το «Ανοιχτό πρόγραμμα των 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας» που υλοποιείται επιτυχώς από 1η Οκτωβρίου 2020 έχει πλήρως καλυφθεί και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή νέα ένταξη μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021.

Οι επιχειρήσεις - εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενο μέσω του προγράμματος αυτού θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από 1η Ιανουαρίου 2022, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα επεκτείνεται από την ως άνω ημερομηνία για άλλες 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού με το «Πρώτο ένσημο» που ξεκινά στις αρχές του επόμενου έτους.

Σημειώνεται ότι ο προβλεπόμενος αριθμός των 100.000 νέων θέσεων εργασίας του «Ανοιχτού προγράμματος 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας» που υλοποιείται επιτυχώς από 1η Οκτωβρίου 2020 έχει πλήρως καλυφθεί και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή νέα ένταξη μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021.

Οι επιχειρήσεις - εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενο μέσω του προγράμματος αυτού θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από 1η Ιανουαρίου 2022, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα επεκτείνεται από την ως άνω ημερομηνία για άλλες 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Επιπροσθέτως, από 1η Ιανουαρίου 2022 θα είναι διαθέσιμο και το «Ανοικτό πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας για την πρώτη πρόσληψη νέων ηλικίας 18-29 ετών - «Πρώτο Ένσημο».

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν νέο, ηλικίας 18-29 ετών χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης (ειδικό έντυπο) στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Οι επιχειρήσεις –εφόσον το επιθυμούν- θα μπορούν να ενταχθούν παράλληλα για τον ίδιο ωφελούμενο στο πρόγραμμα «Πρώτο ένσημο» και στο πρόγραμμα νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται σε αυτά. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης (ειδικό έντυπο παράλληλης ένταξης) στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Υποχρεωτική μάσκα παντού, διπλή σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ - Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις

Σάκης Τανιμανίδης: Τα νεότερα για την υγεία του - Η ανάρτηση μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στα κρατητήρια ο παρουσιαστής - Την Πέμπτη στον εισαγγελέα