ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 48.200 δολάρια κινείται το Bitcoin

Στα 48.200 δολάρια το Bitcoin
Στα 48.200 δολάρια το Bitcoin
Pixabay

Στην περιοχή των 48.800 δολαρίων κινείται η τιμή του Bitcoin σήμερα Δευτέρα με την κεφαλαιοποίηση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος να είναι στα 912 δισ. δολάρια .

Οι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι από την αστάθεια του Bitcoin. Αναλυτές απέδωσαν τις απώλειες του Bitcoin στους φόβους για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης όμικρον στη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη.

Γενικότερα, μετράμε ήδη 17 ημέρες από τότε που η τιμή του Bitcoin υποχώρησε, ακολουθώντας μια σειρά ρευστοποιήσεων θέσεων, ενώ οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων βραχυπρόθεσμα εξακολουθούν να σημειώνουν ζημίες.

Κάτι που είναι αρκετά παρόμοιο με ό,τι έχουμε δει σε προηγούμενα sell-off κατά τη διάρκεια του 2021, για παράδειγμα τον Ιανουάριο, τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο.

Επί του παρόντος πάντως, το Bitcoin εξακολουθεί να διαπραγματεύεται 29% χαμηλότερα από το υψηλό όλων των εποχών των 68.790 δολάρια το οποίο σημείωσε στις 10 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Το ποσοστό της προσφοράς Bitcoin που βρίσκονται κατατεθειμένα στα κεντροποιημένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων κυμαίνεται κοντά στα χαμηλά 3 ετών.