ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην περιοχή των 51.000 δολαρίων το Bitcoin

Πέριξ των 51.000 δολαρίων το Bitcoin
Πέριξ των 51.000 δολαρίων το Bitcoin
Pixabay

Κοντά στα 51.000 δολάρια διαπραγματεύεται το Bitcoin , εν μέσω θετικών προσδοκιών που προκάλεσε η μη απαγόρευση της χρήσης του από την Ινδία.

Η κεφαλαιοποίηση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος διαμορφώνεται σε 964 εκατ. δολάρια, οριακά υψηλότερα σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας.

Η κίνηση του Bitcoin αποδίδεται στο ότι το κοινοβούλιο της Ινδίας δεν συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του για αυτή τη χειμερινή σύνοδο που έληξε χθες Πέμπτη ένα νόμο που θα απαγορεύει τη χρήση κρυπτονομισμάτων και θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός εθνικού ψηφιακού νομίσματος από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για σταθερή ανάκαμψη του κρυπτονομίσματος. Η μετάλλαξη όμικρον θολώνει βραχυπρόθεσμα τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, με τους αναλυτές της αγοράς των κρυπτονομισμάτων να βλέπουν πως οι συνθήκες είναι ευμετάβλητες.

Αυτό που φοβούνται είναι οι κεντρικές τράπεζες να προχωρήσουν άμεσα σε νομισματική σύσφιγξη, με τη Fed να προχωρά σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2022.

Υπάρχουν ακόμη οι φόβοι ότι η όμικρον θα οδηγήσει σε τέλμα την ανάκαμψη. Σε αυτή την περίπτωση, τα εμβόλια θα αποδειχθούν πως είναι λιγότερο αποτελεσματικά, η μετάλλαξη θα εμφανίσει αυξημένη θνησιμότητα, ενώ οι οικονομίες θα επιστρέψουν στα lockdowns το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr