ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Αδυναμία υπέρβασης του μέσου όρου 50 ημερών

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν αρνητικό το ότι το Bitcoin παραμένει κάτω από τον μέσο όρο των 50 ημερών
Αναλυτές της αγοράς θεωρούν αρνητικό το ότι το Bitcoin παραμένει κάτω από τον μέσο όρο των 50 ημερών
Pixabay

Αδυναμία προσέγγισης των 56.000 δολαρίων δείχνει το Bitcoin, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στη διεθνή οικονομία.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 47.000 δολάρια, σημειώνοντάς πτώση 1,52%. Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin βρίσκεται στο 890 δισ. δολάρια.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν αρνητικό το ότι το Bitcoin παραμένει κάτω από τον μέσο όρο των 50 ημερών (επί του παρόντος τα 56.000 δολάρια) , επίπεδα που λειτουργούν ως αντίσταση.

Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι η αστάθεια των κρυπτονομισμάτων θα συνεχιστεί και το 2022 και πως η αγορά δεν προσφέρεται για μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις.

Ακαδημαϊκοί εκτιμούν ότι όσο η ψηφιακή τεχνολογία προχωρά, τόσο θα ανακαλύπτονται ολοένα και πιο φθηνοί, πιο ταχείς και πιο αποτελεσματικοί “μηχανισμοί επικύρωσης συναλλαγών”, δηλαδή εναλλακτικά blockchains, που θα αφήσουν πίσω τους το Bitcoin.

Και με δεδομένο, ότι το Bitcoin δεν έχει καταφέρει να χρησιμεύσει σαν μέσο συναλλαγής, με τη μορφή εναλλακτικού νομίσματος, το μόνο που μένει, είναι η αίσθηση της αξίας του ως «ψηφιακού χρυσού», όπως υποστηρίζουν οι φανατικοί οπαδοί του. Ωστόσο, ακόμα και ως «επενδυτική αξία», αμφισβητείται πλέον ανοικτά, λόγω της συμπεριφοράς του στα ανταλλακτήρια.

Οι σημαντικές διακυμάνσεις της τιμής του, καθώς και τα κενά ασφαλείας, που επιτρέπουν την ψηφιακή κλοπή των Bitcoin, δρουν αποτρεπτικά στην κατεύθυνση της υιοθέτησης του σαν ασφαλές αποθεματικό εργαλείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανδημία: Οι πρώτες αποφάσεις του έτους, ο γρίφος με τα σχολεία και οι εμβολιασμοί στους άνω των 50

ΟΠΕΚΕΠΕ: Γιγάντια πληρωμή - ρεκόρ 1,1 δισ. ευρώ σε 1,7 εκατ. δικαιούχους (πίνακες με ποσά)

Άνοιγμα σχολείων: Μιας εμμονής μύρια κακά έπονται – Τα σενάρια του υπουργείου Παιδείας