ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην περιοχή των 42.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin

Στην περιοχή των 42.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin
Στην περιοχή των 42.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin
Pixabay

Αδυναμία προσέγγισης των 46.000 δολαρίων δείχνει το Bitcoin, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στη διεθνή οικονομία.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 42.590 δολάρια, σημειώνοντάς κέρδη 1,52%. Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin βρίσκεται στο 806 δισ. δολάρια.

Μόνο το 5% των πελατών που ρωτήθηκαν από την JP Morgan Chase, βλέπουν εκτόξευση του ψηφιακού νομίσματος στα 100.000 δολάρια πριν τα τέλη του 2022. Ωστόσο, πάνω από το 40% πιστεύουν ότι το Bitcoin θα ξεπεράσει τα 60.000 δολάρια, την τιμή δηλαδή που είχε προσεγγίσει πριν από περίπου δύο μήνες, προτού ξεκινήσει το τελευταίο σερί απωλειών.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν αρνητικό το ότι το Bitcoin παραμένει κάτω από τον μέσο όρο των 50 ημερών (επί του παρόντος τα 46.000 δολάρια) , επίπεδα που λειτουργούν ως αντίσταση τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι η αστάθεια των κρυπτονομισμάτων θα συνεχιστεί και πως η αγορά δεν προσφέρεται για μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις.

Κατά τους ίδιους το Βitcoin θα μπορούσε να ολοκληρώσει το 2022 κάτω από τις 20.000 δολάρια. «Η αυστηρότερη πολιτική της Fed επηρεάζει όχι μόνο τα επιτόκια αλλά και το ασφάλιστρο κινδύνου, καθώς η Fed αποσύρει κεφάλαια από τις κεφαλαιαγορές. Οι πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις όπως η ασύμφορη τεχνολογία, οι μετοχές meme και τα κρυπτονομίσματα επηρεάζονται δυσανάλογα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, καθώς αυτές οι επενδύσεις είναι περίπου δύο φορές πιο ασταθείς από τη συνολική αγορά, επομένως έχουν διπλάσιο ασφάλιστρο κινδύνου από τη μέση μετοχή», αναφέρουν σχετικά.