ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην περιοχή των 41.000 δολαρίων το Bitcoin

Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin βρίσκεται στα 795 δισ. δολάρια.
Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin βρίσκεται στα 795 δισ. δολάρια.
Pixabay

Στην περιοχή των 41.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στη διεθνή οικονομία.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 41.900 δολάρια, σημειώνοντάς πτώση 0,50%. Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin βρίσκεται στο 795 δισ. δολάρια.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν αρνητικό το ότι το Bitcoin παραμένει κάτω από τον μέσο όρο των 50 ημερών (επί του παρόντος τα 45.000 δολάρια) , επίπεδα που λειτουργούν ως αντίσταση.

Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι η αστάθεια των κρυπτονομισμάτων θα συνεχιστεί και πως η αγορά δεν προσφέρεται για μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις.

Ακαδημαϊκοί εκτιμούν ότι όσο η ψηφιακή τεχνολογία προχωρά, τόσο θα ανακαλύπτονται ολοένα και πιο φθηνοί, πιο ταχείς και πιο αποτελεσματικοί “μηχανισμοί επικύρωσης συναλλαγών”, δηλαδή εναλλακτικά blockchains, που θα αφήσουν πίσω τους το Bitcoin.

Και με δεδομένο, ότι το Bitcoin δεν έχει καταφέρει να χρησιμεύσει σαν μέσο συναλλαγής, με τη μορφή εναλλακτικού νομίσματος, το μόνο που μένει, είναι η αίσθηση της αξίας του ως «ψηφιακού χρυσού», όπως υποστηρίζουν οι φανατικοί οπαδοί του. Ωστόσο, ακόμα και ως «επενδυτική αξία», αμφισβητείται πλέον ανοικτά, λόγω της συμπεριφοράς του στα ανταλλακτήρια.

Οι σημαντικές διακυμάνσεις της τιμής του, καθώς και τα κενά ασφαλείας, που επιτρέπουν την ψηφιακή κλοπή των Bitcoin, δρουν αποτρεπτικά στην κατεύθυνση της υιοθέτησης του σαν ασφαλές αποθεματικό εργαλείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.