ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην περιοχή των 42.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin

Στην περιοχή των 42.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin
Στην περιοχή των 42.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin
Pixabay

Αδυναμία προσέγγισης των 46.000 δολαρίων δείχνει το Bitcoin, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον και δημοσιευμάτων που αναφέρουν πως οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να χρησιμοποιούν άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 42.590 δολάρια, σημειώνοντάς κέρδη 0,89%. Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin βρίσκεται στο 806 δισ. δολάρια.

Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να χρησιμοποιούν άλλα ψηφιακά νομίσματα πέραν του bitcoin για αγορές, σύμφωνα με την BitPay Inc., έναν από τους μεγαλύτερους επεξεργαστές πληρωμών με κρυπτονομίσματα στον κόσμο.

Το περασμένο έτος, η χρήση του Bitcoin σε εμπόρους που χρησιμοποιούν το BitPay μειώθηκε στο 65% περίπου των πληρωμών, από 92% το 2020, ανέφερε η εταιρεία.

Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι η αστάθεια των κρυπτονομισμάτων θα συνεχιστεί και πως η αγορά δεν προσφέρεται για μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις.

Κατά τους ίδιους το Βitcoin θα μπορούσε να ολοκληρώσει το 2022 κάτω από τις 20.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ , καθώς τα κρυπτονομίσματα ενσωματώνονται όλο και περισσότερο στο επενδυτικό κατεστημένο, η συσχέτισή τους με τα παραδοσιακά assets, όπως οι μετοχές, αυξήθηκε σημαντικά. Περιορίστηκε έτσι το πλεονέκτημα διαφοροποίησης του κινδύνου που είχαν στο παρελθόν και παράλληλα έχει αυξηθεί ο κίνδυνος να διαχυθεί μία πτώση των τιμών τους σε άλλα τμήματα της αγοράς.