ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλμούνια: Υπ’ αριθμόν 1 πρόκληση η Ελλάδα

Αλμούνια: Υπ’ αριθμόν 1 πρόκληση η Ελλάδα

Υπερβολικές χαρακτηρίζει τις ανησυχίες των αγορών για το διαρκώς αυξανόμενο κόστος δανεισμού Ισπανίας και Ιταλίας, ο Ευρωπαίος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.

Σε συνέντευξη του στο DPA, ο κ. Αλμούνια εκτιμά ότι η κατάσταση στις δυο χώρες δεν είναι τόσο αρνητική όσο τουλάχιστο δείχνουν τα επιτόκια δανεισμού.

«Από καιρού εις καιρόν οι αγορές παρουσιάζουν υπερβολικές αντιδράσεις και κινούνται ως αγέλη» σημειώνει. Ο Επίτροπος, βλέπει ως εφικτή την επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων των δυο χωρών σημειώνοντας ότι έχουν δρομολογήσει φιλόδοξες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις και συνεπώς βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Υπ' αριθμόν 1 πρόκληση η Ελλάδα

Ο Χοακίν Αλμούνια χαρακτηρίζει την Ελλάδα, ως την υπ' αριθμόν ένα πρόκληση, που θα πρέπει να διασωθεί με προγράμματα στήριξης ύψους πολλών δισεκατομμυρίων.

Η κρίση, κατά τον ίδιο, επικεντρώνεται επίσης και σε Πορτογαλία και Ιρλανδία, οι οποίες έχουν ενταχθεί σε προγράμματα διάσωσης.

Για τις περιπτώσεις Ιταλίας και Ισπανίας, αναφέρει ότι παρουσιάζουν κάποιες ανισορροπίες, δηλαδή, όπως εξηγεί, δημοσιονομικά ελλείμματα και ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, τόνισε τέλος ότι η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, μόνο ενωμένη.