ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην περιοχή των 45.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin - Σημαντικό ράλι

Στην περιοχή των 45.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin
Στην περιοχή των 45.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin
Pixabay

Το Bitcoin σκαρφάλωσε σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, ξεπερνώντας τα 45.000 δολάρια, μετά την πτώση του στα 33.505 δολάρια στις 24 Ιανουαρίου.

Το Bitcoin έφτασε στο υψηλό των 45.948 δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο άνω του 6%, ενώ η κεφαλαιοποίησή του ανήλθε στα 850 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη για το Bitcoin ήρθαν αφότου έγινε γνωστό πως η Tesla του Έλον Μασκ είχε στα ταμεία του κρυπτονομίσματα αξίας 2 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2021.

Το ψηφιακό νόμισμα ακολουθεί επίσης τις τιμές των μετοχών υψηλότερα, με τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες να σημειώνουν ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη την περασμένη εβδομάδα, ενώ το Bitcoin προσέθεσε κέρδη.

Τα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν απότομα τον Ιανουάριο, αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σηματοδότησε ότι πιθανότατα θα κινηθεί ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν για να αφαιρέσει τα πανδημικά κίνητρα για τη στήριξη της οικονομίας λόγω των υψηλών επιπέδων πληθωρισμού.

Τον Ιανουάριο το Biitcoin έπεσε σχεδόν 50% από το υψηλό των 69.044 δολαρίων τον Νοέμβριο, χάνοντας περίπου 600 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.