ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκθεση Μπαρόζο για την ελληνική οικονομία

Έκθεση Μπαρόζο για την ελληνική οικονομία

Το «πώς» και το «γιατί» θα διασωθεί η ελληνική οικονομία σε 40 σελίδες αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, στην ολομέλεια των Επιτροπών στο Στρασβούργο.

Ο κ. Μπαρόζο θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν αποδώσει ακόμη οι πολιτικές του Μνημονίου και θα υποστηρίξει ότι τα αποτελέσματα μεσοπρόθεσμα θα φανούν. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιάσει αναλυτικά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα και θα τονίσει τους τομείς στους οποίους έχει βελτιωθεί σημαντικά η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με το κείμενο εργασίας του κ. Μπαρόζο, η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει για δανεισμό στις αγορές γύρω στο 2015, εάν η Ελλάδα ακολουθήσει πιστά τα βήματα που ο πρόεδρος της Επιτροπής θα σκιαγραφήσει.

Ο Ζοζέ Μπαρόζο θα επιχειρήσει επίσης να πείσει ότι τα περίπου 12 δισ. ευρώ που αναλογούν στην Ελλάδα από τα κοινοτικά ταμεία βάσει του ΕΣΠΑ, αν αξιοποιηθούν «έξυπνα και σωστά», θα μπορούσαν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα και να οδηγήσουν σε ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση.