ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράλι 14% για το Bitcoin - Στα 43.222 δολάρια με το βλέμμα στην Ουκρανία

Στα 43.222 δολάρια διαπραγματεύεται σήμερα το Bitcoin 
Στα 43.222 δολάρια διαπραγματεύεται σήμερα το Bitcoin 
Pixabay

Στα 43.222 δολάρια διαπραγματεύεται σήμερα το Bitcoin με την κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος να διαμορφώνεται στα 820 δισ. δολάρια.

Η απόφαση των ΗΠΑ και της ΕΕ να επιβάλλουν κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και να αποκλείσουν ρωσικές τράπεζες από το σύστημα SWIFT που χρησιμοποιείται για διεθνείς μεταβιβάσεις τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενίσχυσαν την αβεβαιότητα.

Το Bitcoin θεωρείται παραδοσιακά από τους λάτρεις του ως ένα ασφαλές καταφύγιο - ένα asset που ιδανικά θα μπορούσε να αντισταθμίσει τον κίνδυνο στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών και να περιορίσει την έκθεση σε αρνητικούς κραδασμούς.

Θετικά στην τιμή του Bitcoin συνέβαλε η απόφαση του Binance να μη παγώσει «μονομερώς» τους λογαριασμούς των Ρώσων χρηστών. «Δεν πρόκειται να παγώσουμε μονομερώς εκατομμύρια λογαριασμούς αθώων χρηστών», δήλωσε εκπρόσωπος του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

«Τα Crypto έχουν σκοπό να παρέχουν μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το να αποφασίσουμε μονομερώς να απαγορεύσουμε την πρόσβαση των ανθρώπων στην κρυπτογράφηση τους θα ήταν αντίθετο με τον λόγο για τον οποίο υπάρχει η κρυπτογράφηση», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.