ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα μητρότητας: Ηλεκτρονικές αιτήσεις και μέσω των ΚΕΠ

Επίδομα μητρότητας: Ηλεκτρονικές αιτήσεις και μέσω των ΚΕΠ
Μέχρι τώρα η δυνατότητα για την αίτηση επιδόματος μητρότητας παρεχόταν μόνο μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, που είναι διαθέσιμη στον e-ΕΦΚΑ.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Ηλεκτρονικά και μέσω ΚΕΠ οι αιτήσεις για το επίδομα μητρότητας.

Πλέον οι δικαιούχες μητέρες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω των ΚΕΠ προκειμένου να λάβουν το επίδομα μητρότητας σύμφωνα με την κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θόδωρου Λιβάνιου.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος η δυνατότητα για ηλεκτρονική υποβολή χορήγησης επιδόματος μητρότητας γινόταν αποκλειστικά και μόνο μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρεται ότι: «Η ρύθμιση αφορά στα επιδόματα μητρότητας και λοχείας, για τα οποία στο εξής οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης μέσω των ΚΕΠ, δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη».

Η απόφαση καθορίζει τα βήματα που θα ακολουθούν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ και τα στοιχεία των ασφαλισμένων που θα καταχωρούν στην ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ, ανάλογα με την κατηγορία ασφάλισης (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες) και το είδος του επιδόματος. «Η ισχύς της απόφασης αρχίζει ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

ΕΦΚΑ: Πως θα χορηγείται το επίδομα μητρότητας σε έμμισθες δικηγόρους