ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 41.000 δολάρια ενισχύεται το Bitcoin εν μέσω της ουκρανικής σύρραξης

Στα 41.000 δολάρια ενισχύεται το Bitcoin εν μέσω της ουκρανικής σύρραξης
Στα 41.000 δολάρια ενισχύεται το Bitcoin εν μέσω της ουκρανικής σύρραξης
Pixabay

Στα 41.000 δολάρια ανήλθε το Bitcoin, τροφοδοτούμενο από την προσδοκία για εξεύρεση λύσης στην Ουκρανία, η οποία «εξουδετέρωσε» τις επιπτώσεις από την πρώτη αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve μετά από τρία και πλέον χρόνια.

Παρότι η ανακοίνωση της Fed ότι αυξάνει κατά 25 μονάδες βάσης τα επιτόκιά της αύξησε τη μεταβλητότητα στην αμερικανική αγορά, στέλνοντας μάλιστα πρόσκαιρα τον δείκτη των blue chips σε αρνητικό έδαφος, οι αγοραστές ανασυγκροτήθηκαν πολύ γρήγορα στέλνοντας τους δείκτες να κλείσουν στα υψηλά ημέρας.

Η Fed προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων της στο εύρος του 0,25%-0,50%, ενώ έδειξε άλλες έξι αυξήσεις επιτοκίων το τρέχον έτος, με στόχο το επιτόκιό της να διαμορφωθεί στο 1,9% μέχρι το τέλος του 2022, και τρεις ακόμη αυξήσεις επιτοκίων το 2023, με το επιτόκιο να φτάνει στο 2,8%, προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό που σκαρφάλωσε σε υψηλά 40 ετών τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σε προσεχή συνεδρίασή της τη μείωση του ισολογισμού της, με τον Πάουελ να επισημαίνει ότι η αρχή θα μπορούσε να γίνει τον Μάιο, εξηγώντας ότι οι ανοδικοί κίνδυνοι για τον πληθωρισμό έχουν αυξηθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.