ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση καυσίμων: Τι ισχύει για οικογένεια με δύο αυτοκίνητα

Επιδότηση καυσίμων: Τι ισχύει για οικογένεια με δύο αυτοκίνητα
Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ
Intime News

Στο μέσο του Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα στα καύσιμα.

Σύμφωνα με τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη (17/3), η επιδότηση για αυτοκίνητο αφορά σε 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο.

Συνολικά η επιδότηση για τους τρεις μήνες (Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο) ανέρχεται σε 40 ευρώ. Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή, η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ, με επιδότηση στα 28 λεπτά το λίτρο. Για τους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ, αντίστοιχα, σε νησιωτική περιοχή.

Για την καταβολή της ενίσχυσης, ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της ενίσχυσης είναι το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και ασφαλισμένο.

Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελεύθερων επαγγελματιών), φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Τι ισχύει για οικογένεια με δύο αυτοκίνητα

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, η επιδότηση των καυσίμων, καλύπτει 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ή το 86% του συνόλου. Διευκρίνισε δε, ότι εάν σε μια οικογένεια υπάρχουν δύο αυτοκίνητα, η επιδότηση θα δοθεί και στα δύο αρκεί να είναι σε διαφορετικά ονόματα.