ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομική επιδότηση ρεύματος σε επιχειρήσεις - Υπό εξέταση αύξηση στο «Εξοικονομώ»

Αναδρομική επιδότηση ρεύματος σε επιχειρήσεις
Αναδρομική επιδότηση σε τρεις μηνιαίες δόσεις
INTIME NEWS

Επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που θα πληρωθούν και αναδρομικά έρχονται για τις μικρές επιχειρήσεις 

«Τον Απρίλιο στους λογαριασμούς ρεύματος των επαγγελματιών με παροχή ισχύος μέχρι 25kVA, μαζί με την επιδότηση του μήνα, θα έρθει αναδρομικά και η επιδότηση για τις καταναλώσεις του Ιανουαρίου και αντίστοιχα τον Μάιο και τον Ιούνιο των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Για τα αρτοποιεία αυτή η ενίσχυση δεν έχει περιορισμό ισχύος παροχής» διευκρίνισε. «Για 1.160.000 επαγγελματίες, τη ραχοκοκαλιά της χώρας, αυτές τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις απορροφούμε το 80% για τον μήνα Απρίλιο της ρήτρας αναπροσαρμογής και επιπλέον αναδρομικά για τις καταναλώσεις Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου επίσης απορροφούμε το 80%, δηλαδή ενισχύουμε τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς που θα έρθουν τους επόμενους τρεις μήνες, έτσι ώστε να απορροφήσουμε αναδρομικά και για τους προηγούμενους τρεις μήνες το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης και έτσι να τους στηρίξουμε» σημείωσε.

«Ιδίως σε επιχειρήσεις όπως τα αρτοποιεία, τα κομμωτήρια, τα εστιατόρια, τα καταστήματα λιανικής, τα καταστήματα ρούχων και όλες αυτές τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν παροχή ισχύος μέχρι 25kVA. Θα δούνε πολύ μειωμένους σε αυτό που βλέπανε το προηγούμενο διάστημα τους λογαριασμούς ρεύματος», διαβεβαίωσε.

Όσο για το ψαλίδισμα στη διαφορά τιμής που υπήρχε μεταξύ πετρελαίου κίνησης και αμόλυβδης ο κ. Σκρέκας απάντησε πως «εξαρτάται από τις διεθνείς τιμές που υπάρχουν και στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη. Είναι χρηματιστηριακά προϊόντα, οι τιμές τους ορίζονται σε διεθνές επίπεδο. Με τις ενισχύσεις που ανακοινώθηκαν προσπαθούμε να στηρίξουμε και προς αυτή την κατεύθυνση».

Επίσης ανακοίνωσε πως ερευνάται η δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού για το «Εξοικονομώ» καθώς είχαν υπολογίσει κρατική επιδότηση για 50.000 νοικοκυριά και οι αιτήσεις, οι οποίες «έχουν κλείσει» είναι 100.000.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ: Πότε θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους οι δικαιούχοι