ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζάγκα: «Γρίφος» η τιμή της βενζίνης όσο κρατάει ο πόλεμος – Το 2ευρω «τσάκισε» τα πρατήρια

Ζάγκα: «Γρίφος» η τιμή της βενζίνης όσο κρατάει ο πόλεμος – Το 2ευρω «τσάκισε» τα πρατήρια
Όσα είπε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος
INTIME

Μειούμενη βαίνει τις τελευταίες ημέρες η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας – Πόσο θα διαρκέσει – Τι λέει στο Newsbomb.gr η κα. Μαρία Ζάγκα, πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής

Την αγωνία των πολιτών αλλά και των βενζινοπωλών εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης στις τιμές καυσίμων το τελευταίο διάστημα εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής.

Αν και τις τελευταίες ημέρες η τιμή της απλής αμόλυβδης σημειώνει μικρή μείωση, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσο θα κρατήσει αφού η τιμή του Brent αυξήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

«Έχουν σταματήσει επί του παρόντος οι αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης και λέω επί του παρόντος επειδή την Παρασκευή (18/3) είδαμε ότι η τιμή του βαρελιού πετρελαίου Brent ήταν 110 δολάρια ενώ πιο πριν ήταν 98. Αυτό μας προβλημάτισε όλους. Άρα το έχουμε στο πίσω μέρος το μυαλού μας. Όμως αν δούμε την καθημερινότητα οι τιμές έχουν πέσει. Το πετρέλαιο είναι γύρω στο 1,87 ευρώ και η απλή αμόλυβδη γύρω στο 1,90 – 1,95 ευρώ. Το θετικό λοιπόν είναι ότι σπάσαμε το 2ευρω», αναφέρει στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

Και προσθέτει: «Αν βλέπετε ακόμα βενζινάδικα με 2 ευρώ, πιθανόν οι συνάδελφοι να μην έχουν παραλάβει ακόμα. Εγώ να σας πω σήμερα κατάφερα να αγοράσω γιατί η προηγούμενη εβδομάδα ήταν νεκρή εβδομάδα. Επειδή ο κόσμος περίμενε αποκλιμάκωση στις τιμές δεν αγόραζε. Αυτό όμως τι μας έκανε εμάς; Να μην μπορεί να κατέβει λίγο η ποσότητα που είχαμε στις δεξαμενές ώστε να αγοράσουμε. Όχι να ξοδέψουμε το αποθεματικό. Εν γνώση μας πήραμε την καινούρια ποσότητα με τιμολόγιο για να έχουμε την καινούρια τιμή και όλο το προηγούμενο ποσό που ήταν αγορασμένο ακριβό έπεσε. Άρα εμείς χάνουμε έτσι. Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς αφού η τιμή κατεβαίνει. Για να έχουμε κόσμο και πωλήσεις πρέπει να ακολουθήσουμε τον ρυθμό. Με το τιμολόγιο ανεβαίνουμε με το τιμολόγιο κατεβαίνουμε.

Επειδή υπάρχει ο πόλεμος στην Ουκρανία είμαστε όλοι επιφυλακτικοί για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Κανείς δεν θέλει να ξανασπάσουμε το φράγμα των 2 ευρώ γιατί όταν συνέβη αυτό αμέσως έπεσαν οι πωλήσεις σε ποσοστό 30%. Ήταν σαν 15αυγουστος στην Αθήνα. Έβλεπα τα μαγαζιά και με έπιανε η ψυχή μου. Ο κόσμος περιμένει την αποκλιμάκωση και πολλοί με φόβο για τον κορονοϊό έπαιρνε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όσο ήμαστε κάτω από τα 2 ευρώ είναι καλό και για εμάς».

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν κρυώνει ο κόσμος στην Ελλάδα» - Τριπλασιάστηκε η επιδότηση πετρελαίου