ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα βενζίνης: Μέσω TaxisNet η κάρτα καυσίμων - Οι δύο επιλογές και το «μπόνους» των 5 ευρώ

Επίδομα βενζίνης: Μέσω TaxisNet η κάρτα καυσίμων στο gov.gr
Οι δύο επιλογές έκδοσης της επιδότησης καυσίμων
Unsplash

Κάρτα καυσίμων: Από μέρα σε μέρα ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης.

Εν αναμονή του ανοίγματος της πλατφόρμας για την επιδότηση καυσίμων στο gov.gr βρίσκονται οι δικαιούχοι της ψηφιακής κάρτας. Oι πολίτες θα πρέπει να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα βρίσκεται στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr, χρησιμοποιώντας μόνο τους κωδικούς τους στο TAXISnet και θα δηλώνουν το όχημα για το οποίο αιτούνται την επιδότηση.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω όχημα ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing). Επιπλέον, κάθε όχημα θα πρέπει να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, ενώ ο δικαιούχος μπορεί να δηλώνει ένα μόνο όχημα, με την προϋπόθεση βέβαια το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και ασφαλισμένο.

Μέσω της πλατφόρμας θα ελέγχεται αν πληροί ο ενδιαφερόμενος το εισοδηματικό κριτήριο και αν υπάρχει ιδιοκτησία αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια, οι πολίτες θα καταχωρίζουν και θα επιβεβαιώνουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, τη διεύθυνση e-mail τους και το IBAN, και αφού γίνει η διασταύρωση των στοιχείων τους, θα λαμβάνουν SMS και e-mail για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Όπως συνέβη και στην πανδημία, οι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα έχουν το δικαίωμα να εξαργυρώσουν το ποσό της επιδότησης στα πρατήρια οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουν μέχρι τον Ιούλιο.

Το ποσό θα εμφανιστεί στην εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου και η εξαργύρωση θα μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε καύσιμο στο πρατήριο.

Το ποσό που θα πιστώνεται στην κάρτα θα εξαρτάται από το όχημα και τον τόπο διαμονής:

  • 30 ευρώ ΓΙΑ μοτοσυκλέτες
  • 35 ευρώ ΓΙΑ μοτοσυκλέτες σε νησιωτικές περιοχές
  • 40 ευρώ ΓΙΑ ΙΧ
  • 50 ευρώ ΓΙΑ ΙΧ σε νησιωτικές περιοχές

Οι δύο επιλογές έκδοσης της επιδότησης καυσίμων

Το ποσό της επιδότησης θα κατατίθεται στους δικαιούχους με δύο τρόπους:

  • Σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα
  • Σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του δικαιούχου

Επιδότηση καυσίμων: Το «μπόνους» των 5 ευρώ

Σημειώνεται ότι πέντε ευρώ παραπάνω θα έχουν όσοι εξαργυρώσουν το «κουπόνι» μέσω της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας που θα έχουν στο κινητό τους.

Η ψηφιακή κάρτα για το επίδομα βενζίνης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί έως και τις 31 Ιουλίου 2022.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ: «Κλείδωσε» η πληρωμή του – Τι απάντησε ο Οικονόμου στο Newsbomb.gr