ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα βενζίνης: Βήμα - βήμα πώς θα κάνεις την αίτηση - Ποια στοιχεία θα χρειαστείς

Επίδομα βενζίνης: Βήμα - βήμα πώς θα κάνεις την αίτηση
Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι για να λάβουν την έκπτωση σε βενζίνη και πετρέλαιο
Pixabay

Εν αναμονή του ανοίγματος της πλατφόρμας για την επιδότηση καυσίμων στο gov.gr βρίσκονται οι δικαιούχοι

Με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας στα πρότυπα του freedom pass θα δοθεί το επίδομα στα καύσιμα στους δικαιούχους. Μάλιστα, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Όταν ανοίξει η πλατφόρμα, οι ωφελούμενοι με τους κωδικούς Taxisnet μπορούν να μπαίνουν στο gov.gr για να κάνουν την αίτηση ώστε να πιστωθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν ανάλογα με τον τύπο οχήματος και τον τόπο κατοικίας τους. Οι δικαιούχοι που δεν έχουν smartphones μπορούν να λάβουν το ποσόν της επιδότησης στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχουν υποδείξει.

Σημειώνεται ότι όσοι επιλέξουν την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων θα έχουν ένα «μπόνους» της τάξης των 5 ευρώ.

Επίδομα βενζίνης: Τα στοιχεία που θα χρειαστείτε

  • Διεύθυνση e-mail
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμός προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Δικαιούχοι για την επιδότηση καυσίμων είναι κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Το ποσό που θα πιστώνεται στην κάρτα θα εξαρτάται από το όχημα και τον τόπο διαμονής:

  • 30 ευρώ ΓΙΑ μοτοσυκλέτες
  • 35 ευρώ ΓΙΑ μοτοσυκλέτες σε νησιωτικές περιοχές
  • 40 ευρώ ΓΙΑ ΙΧ
  • 50 ευρώ ΓΙΑ ΙΧ σε νησιωτικές περιοχές

Επίδομα βενζίνης: Οι προϋποθέσεις

Κάθε όχημα και μοτοσυκλέτα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει ένα μόνο όχημα και μοτοσυκλέτα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα μοτοσυκλέτα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης του δικαιούχου και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, εκδίδεται η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022.