ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού: Σήμερα η επιπλέον 1,5 δόση – Πληρωμές και στους δημοσίους υπαλλήλους

Επίδομα παιδιού: Σήμερα η επιπλέον 1,5 δόση – Πληρωμές και στους δημοσίους υπαλλήλους
O ΟΠΕΚΑ πληρώνει σήμερα το αυξημένο επίδομα παιδιού
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

O ΟΠΕΚΑ πληρώνει σήμερα το αυξημένο επίδομα παιδιού

Ημέρα πληρωμής σήμερα για τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού οι οποίοι θα δουν στους λογαριασμούς τους επιπλέον 1,5 δόση στο πλαίσιο της έκτακτης ενίσχυσης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια.

Όπως ανακοινώθηκε ο ΟΠΕΚΑ θα προχωρήσει στην πληρωμή του έκτακτου επιδόματος παιδιού σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη. Την επιπλέον δόση θα πάρουν αφενός οι 577.105 γονείς που είχαν υποβάλει αίτηση Α21 τον Μάρτιο αλλά και όσοι υποβάλουν τις ίδιες αιτήσεις στο επόμενο διάστημα και εγκριθούν για τη λήψη του επιδόματος παιδιού για το 2022.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο εκτιμάται ότι έτσι το επιπλέον επίδομα παιδιού θα πάρουν περίπου επιπλέον 300.000 γονείς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ωφελουμένων στους 800.000.

Η επιπλέον οικονομική ενίσχυση για το επίδομα παιδιού ανέρχεται – ανάλογα με το ύψος των εισοδημάτων – σε 105 ευρώ ή 63 ευρώ ή 42 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι το δεύτερο και σε 210 ευρώ ή 126 ευρώ ή 84 ευρώ από το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί.

Πληρωμή σε δημοσίους υπαλλήλους

Χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν σήμερα και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας,

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Υπουργείο Οικονομικών, με κοινωνική ευαισθησία και έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει του Πάσχα, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και των Διατραπεζικών Συστημάτων ΔΙΑΣ, προγραμματίζει την πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας το απόγευμα της Μ. Πέμπτης 21 Απριλίου 2022, έναντι της Τρίτης 26 Απριλίου που ήταν προγραμματισμένη»

Οι πληρωμές που συνεχίζονται

Συνολικά περισσότερα από 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ θα ειναι αυτά που μοιραστούν από το υπουργείο Εργασίας μέχρι αύριο, Μεγάλη Παρασκευή.

Σήμερα από τον ΕΦΚΑ θα καταβληθούν 742 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 1.477.955 δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8).

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει σήμερα Μεγάλη Πέμπτη την έκτακτη ενίσχυση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, ως εξής:

  • 138.515 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος ΟΠΕΚΑ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ.
  • 32.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ.
  • 223.529 δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν διπλή δόση του επιδόματος.